pátek 17. října 2003



Weles informuje:

- - - - - - - - ->>>

„…Tak začíná panství rozhodujících obrazů,
panství básnických rozhodnutí.
Každá poezie je začátek.“
(Gaston Bachelard)


Milí přátelé,

blíží se historický okamžik: Skupina XXVI se dožívá letos v prosinci 20-ti let své existence. Kolika proměnami za to dlouhé období od svého založení prošla, kolik básníků, hudebníků i výtvarníků se v ní třeba i jen na čas zabydlilo, to už bychom jen těžko spočítali. Ale stále pro ni platí to, co platilo i v počátcích: Na srazy jí pořádané jsou zváni všichni, kteří se rádi setkají s kýmkoliv, kdo též tvoří, ať už na jakékoliv úrovni, a nebo třeba si jen rád poslechne či prohlédne díla ostatních.

Zveme tedy všechny, kteří se budou cítit námi osloveni, na jubilejní, již 20. ročník srazu básníků, výtvarníků a hudebníků, který se uskuteční na římsko-katolické faře v Příchovicích v Jizerských horách od pátku 28.11. až do neděle 30.11.2003.

Příchovice se nacházejí na pomezí Krkonoš a Jizerských hor, zhruba 4 km nad Tanvaldem, či 2 km nad Kořenovem - motorestem, který leží na silnici z Desné do Harrachova. Na faru je možné dorazit již ve zmíněný pátek 28.11. po poledni. Nocleh je pro všechny zajištěn na vytápěných půdách ve vlastních spacácích, pro choulostivější pak i v pokojích na palandách. I o stravu bude postaráno. Pro náročnější pak je v okolí k dispozici několik útulných hospůdek, zkušení matadoři příchovických setkání vám budou průvodci.

Skutečně stojí za to přijet už v pátek, neboť v sobotu dopoledne vyrážíme již tradičně na výlety do okolních lesů.

Autorský večer čtení, hudby, improvizovaných výstav atd. probíhá vždy v sobotu večer. Aktivně se zúčastnit může kdokoliv, přirozeně v časovém úseku úměrném počtu vystupujících.

S vědomím, že žitá poezie projevující se v imaginaci obrazů a v barvách, tvarech i vůních horské krajiny, přináší více, než jen tíha myšlenek v těžkých knihách, vás všechny zveme a těšíme se na setkání s vámi! Za Skupinu XXVI

Roman Szpuk
e-mail

<<<- - - - - - - - -

-aav- 10/17/2003

Žádné komentáře:

Okomentovat