pondělí 12. dubna 2010



Weles a hierarchie hodnot

Máme-li zvládnout určitou práci,
je předpokladem pořádek, čistota a dobré plánování.
To platí pro práci v kuchyni stejně jako pro práci v povolání.
Ten, kdo musí prohlížet sáčky, aby se podíval, co v nich je,
kdo zjistí, že nemá prášek na pečení, když už má těsto vlastně kynout,
kdo prohledává sklep, aby našel brambory, které již měly být okrájeny,
ten se nesmí divit,
že se mu potom nic nedaří.

J. Simonides a kol.: Rádce venkovské ženy. SZN Praha 1978, str. 8

[Weles 11, 2000]

- - - - - - - - - - - - -

Kompletní kopie Welesu 11 z podzimu 2000 ke stažení zde [formát PDF; velikost 6,8 MB].


Žádné komentáře:

Okomentovat